ENGLISH
CENTAR ZA DRUŠTVENO EKONOMSKI RAZVOJ

12/04/2024
Održan trening za trenere i sastanak projektnog tima u Beogradu u okviru projekta ITOSA

 

U Beogradu je 9. i 10. aprila u okviru ITOSA projekta za aktivaciju seniora održan trening za trenere o korišćenju filma za građanski aktivizam. Predstavnici svih partnera dva dana su učili o osnovnim tehnikama snimanja filma i načinima kako filmom mogu da iniciraju promene u svojoj zajednici, odnosno kako da skrenu pažnju javnosti na neki problem sa kojim se suočavaju. Zajednički su prošli put od razvijanja ideje, preko pisanja scenarija, do snimanja i montaže. Drugog dana treninga polaznici su kroz praktičan rad snimili nekoliko kratkih filmova.

Odmah po završetku treninga, 11. aprila, održan je sastanak ptojektnog tima na kojem su evaluirani dosadašnji rezultati projekta i dogovarani načini dalje njegove realizacije.

Trening i sastanak održani su u organizaciji CDER, koji je jedan od 7 partnera na ovom trogodišnjem projektu. Ostali partneri su iz Poljske, Bugarske, Italije, Kipra i Slovenije.

Projekat ”Inovativne tehnike za aktiviranje seniora” (ITOSA) realizuje se uz podršku Evropske unije u okviru Erazmus+ programa, ključna akcija ”Partnersva saradnje u obrazovanju odraslih” (KA220-ADU – Cooperation partnerships in adult education).

 

Postavljeno pod: Aktuelni projekti > Vesti